Workshop på distans

Inspireras av Linda Pedersens sätt att skapa världar och skapa din egna installation ute i naturen. Vi har satt ihop ett workshop-kit en kan göra på egen hand som passar alla åldrar! 

Vi följer myndigheternas råd för att förhindra spridningen av covid-19 och arrangerar en workshop på distans som du kan genomföra hemma – själv eller tillsammans med dina vänner eller med din familj. Perfekt aktivitet för påsklovet eller om du och familjen sitter i självkarantän! 

Linda Pedersens arbeten är en hyllning till människans fantasi och magiska förmåga att resa mellan världar. Här finns sorg, smärta och förlust, men också vänskap, tro och kärlek. Linda hämtar inspiration från den japanska kulturen och hennes sätt att skapa har formats från hennes tid som utbytesstudent i Japan.

Skapa konst i naturen

Linda arbetar bland annat med föremål eller material hon hittat runt omkring sig, så inspirerat av hennes arbetssätt beger vi oss ut och skapar installationer ute i naturen! Detta sätt att jobba på kallas även att en skapar land art, att en skapar konst i och av naturen.

Land art – Bild av Ninjabread

Vill du visa upp ditt resultat hos oss? Vi arrangerar en digital utställning på vår webbplats, där ditt konstverk kan få synas! Den digitala utställningen uppdateras allteftersom nya verk skickas. Ta en bild på ditt konstverk du skapat under workshopen, skicka den tillsammans med information om var den är skapad (plats), ditt namn och ålder till boykonsthall@teaternu.se

Instruktioner:

  1. Gå ut med din vän/familjemedlem, eller helt själv och leta upp en plats i naturen som du gillar. Den kanske är öppen eller mitt i en skog, har rinnande vatten eller är jättetorr. 
  2. Se om platsen du valt har pinnar, kottar, löv, grenar, stenar, bark eller annat som du kan bygga något av. Samla materialet och lägg det på marken.
  3. Fundera på vad du vill skapa! Ska det återspegla platsen? Kanske vill du att ditt konstverk ska sticka ut eller gestalta en dröm? Hur funkar materialen tillsammans, kan du arbeta med färg och form?
  4. Börja testa att skapa: strukturer, mönster, figurer, stigar, portaler?
  5. Diskutera fram processen och prova på många sätt.
  6. Dokumentera! Ligg på marken och ta kort eller ta kort ovanifrån. Vilken vinkel och vilket ljus är bäst för ditt verk?
  7. Om du vill: Skicka dokumentationen till oss på boykonsthall@teaternu.se Skriv vad verket heter, var det är skapat, ditt namn och hur gammal du är. 

Hör Linda berätta om sitt arbete:

Här kan du kika in en video med exempel från Lindas tidigare verk:

Några fler inspirationsbilder på hur land art kan se ut:

Digital utställning!

Här laddar vi upp era verk som ni har skickat in till oss.

Victor Sundström, Bollebygd
7 st cyklar och skräp hittat i ån.
Skapat av elever i 5B på Bollebygdsskolan.
Skapat av elever i 5B på Bollebygdsskolan.
Skapat av elever i 5B på Bollebygdsskolan.
Skapat av elever i 5B på Bollebygdsskolan.
Skapat av elever i 5B på Bollebygdsskolan.
Skapat av elever i 5B på Bollebygdsskolan.