Sanna Wallgren – I am shell, I am bone

Öppettider 6/3 – 10/4
torsdag – fredag 15.00-18.00
lördag 11.00-14.00

Stängt långfredagen och påskafton

Vernissage lördag 6 mars kl 12.00-14.00
________________________________

I utställningen I am shell, I am bone visar Sanna Wallgren en samling av smycken där hon utgått ifrån sina tankar om att vara kropp, om rädslor och känslor kring sjukdom och kroppens förfall. Genom att borra tusentals hål i siluetter inspirerade av kroppens insida skapar Sanna ett material som blir som ett filter eller som ett skydd att gömma sig bakom. I sina smycken vill hon fiktionalisera verkligheten och förvrida den på ett lekfullt sätt.

Sanna Wallgren är en Göteborgsbaserad konstnär som tog sin masterexamen i konsthantverk med inriktning smyckekonst från HDK-Valand 2018. Efter examen har hon bland annat deltagit i utställningar på Marzee International Graduation Show 2018 i Nijmegen (Nederländerna), Schmuck 2019 – Internationelle Handwerksmesse München (Tyskland) och “Body control” i De kerk via Museum Arnhem 2019 (Nederländerna). Sanna har även haft soloutställningar på Formargruppen i Malmö, Sintra och Four Gallery i Göteborg. Hon har en liten hemmaverkstad där hon jobbar men är också medlem och ansvarig för anodiseringsverkstaden på KKV i Göteborg. Hennes intresse för att jobba med teman kring kroppen kommer ur egna erfarenheter och har blivit ett sätt för Sanna att reflektera och processa känslorna de väcker.

https://www.sannawallgren.com/

Läs artikel om utställningen från AnnonsMarknan här.

DIGITAL VISNING PÅ INSTAGRAM 13/3 KL 14.00

Vi ses här: https://www.instagram.com/boykonsthall/

Ställ frågor direkt till oss och Sanna Wallgren i chatten!

Samtalet görs i samarbete med Sensus.

Foto: AnnaCarin Isaksson

BILDER FRÅN VERNISSAGEN DEN 6 MARS

Foto: AnnaCarin Isaksson

Boy konsthall drivs av konstkompaniet Teater Nu och görs med stöd av Kultur Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, Sensus Göteborg, Tore G Wärenstam, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och KulturUngdom.

TILLGÄNGLIGHET: Vår lokal ligger i markplan, entrén mot gatan har breda dubbeldörrar och öppnas automatiskt. Ingen tröskel. Parkering och särskild parkering för personer med nedsatt rörelseförmåga finns precis utanför.