Säg hej till Ellen Tafferner!

Säg hej till Ellen Tafferner som har arbetat som konstpedagog hos oss under Linda Pedersens residens! Hon har haft en workshop med klass 5B på Bollebygdskolan och satt samman en workshop som en kan göra på distans nu i dessa oroliga tider.

Hej! Vem är du och vad gör du?
Mitt namn är Ellen Tafferner och jag arbetar som konstnär och konstpedagog.

Vad har du tänkt på när du satt samman workshop-kittet? 
Under sitt residens har Linda arbetat mycket utomhus, bl.a. med trä och tidigt väcktes tankar på att arbeta runt henne på platsen med elever och använda funna objekt och material. Nu när omständigheterna försvårade för workshop på plats, kändes Land Art som rätt väg att gå. När man skapar Land art är platsen betydelsefull både för materialen man finner men även för den känsla och inspiration man får.  


Exempel på hur Land Art kan se ut. Verk gjorda av Andy Goldsworthy.

Har du några fler tips på vad en kan göra i dessa tider när en sitter i hemma i själv-karantän?
Jag tycker man ska skapa så mycket man kan med det man har tillgängligt. Jag har målat jättemycket det senaste för jag har haft ro till det, men även påskpysslat med min dotter av gamla toarullar. Ta vad ni har! 

Vad inspirerar dig i Lindas arbeten?
Lindas arbete inspirerar mig för att hon skapat sig ett eget universum. Man möts av återkommande figurer, berättelser och omsluts av hennes värld. Jag blir imponerad av att hon är så orädd  för nya material och processer. Det är bara att köra på!  

Tack Ellen!

Vill du visa upp ditt resultat av workshopen hos oss? Här hittar du mer information om hur du går till väga. En workshop som du kan göra på egen hand och som passar alla åldrar! Lämna ett svar