Aktuellt

Maja Östebro och Lotta Snijder
16 januari – 20 februari 2021

Foto affisch: John Salquist och Anna Osk Erlingsdottir.

Öppettider 16/1 – 20/2
torsdag – fredag 15.00-18.00
lördag 12.00-15.00

Maja Östebro och Lotta Snijder är smyckekonstnärer som båda arbetar med teman relaterade till människokroppens anatomi och sinnesupplevelse. De har nyligen tagit sin kandidat i Konsthantverk på HDK-Valand med inriktning Smyckekonst. I utställningen kommer de att visa delar ur sina examensarbeten.

Maja har undersökt hur ett objekt kan laddas med energi för att trösta eller hela. Hon arbetar med teman kopplade till människokroppen, baserat på sjukdom och hälsa. I det här arbetet har hon influerats av sin egen sjukdomshistoria och av nattliga drömmar. Maja har här undersökt hur och om vattnet kan fungera som en källa till kraft och energi. Objekten som kommer att visas i utställningen kan upplevas både fysiskt och genom videoverket Rebirth ≠ Omstart.

https://www.majaostebro.com
https://www.instagram.com/ostebro/

Lotta har skapat en serie smycken inspirerade av mötet mellan kroppens inre organ och artificiella organ. Hon fascineras av att insidan lätt väcker en känsla av obehag, hon vill visa en annan bild av insidan, en bild av det vackra i organens former. Därför har hon inspirerats av artificiella organ som tas fram i medicinsk forskning för att i framtiden kunna ersätta ett organ i kroppen. Smyckena är skapta med den traditionella silversmidestekniken ciselering, hon vill blåsa liv i en nästintill bortglömd teknik och använda den på ett samtida sätt.

https://www.instagram.com/lotta.snijder/

_______________________________________

Konstnärssamtal via Instagram: Onsdag 13 januari 18.00
https://www.instagram.com/boykonsthall/?hl=sv

Vernissage: Lördag 16 januari 12.00-15.00

OBS! Max 2 besökare åt gången. För att undvika trängsel uppmanar vi besökare att vänta utanför gallerian eller komma tillbaka vid senare tillfälle. Boka gärna tid för visning under vernissagen för att vara säker på att du får plats. Varje bokningstillfälle gäller för max 2 besökare åt gången.

Se alla bilder från vernissagen här.
_______________________________________

Välkommen!
Tänk på att hålla avstånd.

Foto: AnnaCarin Isaksson

Gör Din Plats #2
2 februari 2021

Vi gräver där vi står! Våra bygder är rika på människor som genom sin kreativitet, sitt driv och innovativa idéer skapar lokal förändring. Varför inte använda den kompetens som vi redan har för att utveckla våra platser gemensamt?


Vi bjuder in till en nätverksträff för aktörer i Sjuhärad där vi kan mötas, utbyta idéer och knyta nya samarbeten över gränserna. Du kan vara egen företagare, kulturaktör, tjänsteperson eller engagerad ideellt i föreningslivet. Det som är gemensamt för oss alla är att vi vill att våra platser ska leva och vara platser där drömmar kan bli verklighet.


Under förmiddagen får vi tillfälle att mötas och vi får gemensamt utveckla våra färdigheter kring hur en skapar engagemang kring sin verksamhet och hur en gör för att dra igång den där fantastiska idén som legat och grott. Fokus kommer ligga på att dela kunskaper med varandra och dagen kommer utgå från deltagarnas faktiska situationer. Mer information om programmet och vilka som leder dagen kommer!


VAD → Nätverksträff för aktörer verksamma i Sjuhärad
VI RIKTAR OSS TILL → Aktörer som levandegör våra bygder, inom alla fält. Det kan vara kulturaktörer, konstnärer, kulturorganisationer, föreningar, kulturella och kreativa näringar, egna företagare, aktörer inom upplevelse- och besöksnäring, grupper och personer viktiga för lokal utveckling såsom byalag, hembygdsföreningar, lokala företag, lokala fastighetsägare, tjänstepersoner, politiker och så vidare.
DATUM & TID → Tisdag 2/2 9.00-12.30
VAR → Online via Zoom
ANMÄL DIG HÄR → https://forms.gle/7NgdQ4F7A7Ea7skQ8
I anmälan vill vi att du svarar på ett par frågor om din plats, för att vi ska kunna skräddarsy träffen för er. Träffen är helt kostnadsfri. Anmäl dig senast 24/1.

Träffen samarrangeras av Art Center Sjuhärad och Leader Sjuhärad. Art Center Sjuhärad består av Boy konsthall och Teater Nu, Rydals museum, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Nycirkusfestival Rydal och Drömfabriken – Det andra väveriet. Nätverket syftar bland annat till att göra sina respektive platser i Sjuhärad mer kreativa, hållbara och roligare för alla som verkar och bor där. Dagen görs med stöd av Boråsregionen och Leader Sjuhärad.

GÖR DIN PLATS #1 ägde rum på Väveriet i Uddebo, då med temat kulturdriven platsutveckling och villkoren för konstnärer och kreativa näringar på den mindre orten.

FRÅGOR? → Maila oss på boykonsthall@teaternu.se
Hoppas vi ses!

Foto: Alicia Wennstig