Aktuellt

Beatrice Alvestad Lopez
10 september – 15 oktober

Söndagen den 9/10 kl 12.00 kör vi en digital visning av utställningen på vår Instagram. www.instagram.com/boykonsthall


Konstnären Beatrice Alvestad Lopez var på ett månadslångt residens i Bollebygd i juni, och nu är hon tillbaka för att presentera de idéer och verk hon arbetat fram i relation till vattnet och naturen omkring Västra Nedsjön. I utställningen Mitt hår och alla regnväxter arbetar Alvestad Lopez med sin egen kropp i relation till regnet, vattnet och växtligheten runt strandkanten. Verket består av tre delar – ett videoverk som är inspelning av den performance hon utförde på bryggan vid Nedflo strand, en handsnidad trädgren och två vattenkärl innehållandes konstnärens hår och insamlat regnvatten. 

Alvestad Lopez är en tvärvetenskaplig konstnär som arbetar med foto, film, måleri, installation och performance. Hon har en kärlek till naturen och vattnet. Hennes senaste arbeten utforskar platser där hav möter land; vattnets dynamik, vågmönstren och det universella flödet av vatten genom materia, världar och levande kroppar.

Beatrice Alvestad Lopez är den sjunde konstnären att bjudas in till vårt residensprogram, där konstnärer bjuds in för att skapa nya verk på plats i Bollebygd.

Läs och ladda ner digital katalog här.

Vernissage: Lördag 10 september 12.00-14.00

Beatrice Alvestad Lopez – Mitt hår och alla regnväxter, 2022

www.beatricealvestadlopez.com